Преместихме се

Заповядайте на новия ни сайт, където може да видите последните ни предложения:

Тук
Stevia products

Стевия екстракт - грижа за кожата

Стевия - козметични приложенияОсвен всички други приложения, растението стевия може да се използва като средство при различни козметични и кожни проблеми. Стевия прави кожата по-мека и еластична, подобрява тонуса, изглажда бръчките и засилва тургора. Предлагаме ви рецепти за следните маски и кремове, които може да приготвяте сами.

Крем за лице
Разбърквате няколко капки натурален екстракт стевия с любимия си крем за лице и го използвате, както обикновено.

Маска за лице
Няколко капки натурален екстракт стевиясе смесват с хума и вода до получаване на хомогенна паста. Маската се нанася върху кожата и се оставя за около 20 минути да попие, след което се изплаква с хладка вода. Колкото по-дебел е слоят на маската, толкова по-голяма е силата на хумата за изтегляне на вредните вещества от кожата, предизвикани от бактерии и токсини. След като маската изсъхне, се измива с хладка вода. Тази маска е много полезена при проблеми с акне.

Маска за лице за суха кожа
Смесете извара, зехтин, яйчен жълтък и няколко капки натурален екстракт стевияРазбъркайте до получаване на хомогенна смес, след което нанасете върху лицето. Маската се оставя да действа докато изсъхне, след което лицето се измива с хладка вода.

Маска за мазна кожа
Смесете извара с прясно изцеден сок от краставица и добавете няколко капки натурален екстракт стевия. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес , след което нанасете върху лицето. Маската се оставя да действа докато изсъхне, след което лицето се измива с хладка вода..

Маска за лице за проблемна кожа
Смесете прясно изцеден сок от ананас, папая с няколко капки натурален екстракт стевия и добавете зелена хума. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, след което нанасете върху лицето. Маската се оставя да действа докато изсъхне, след което лицето се измива с хладка вода.

Маска за лице против бръчки
Разбийте маслена извара или сметана с прясно изцеден сок от ананас, манго или папая (може да оставите и месестата част на Дуриан плодове). Добавят се няколко капки натурален екстракт стевия. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, след което нанасете върху лицето. Маската се оставя да действа докато изсъхне, след което лицето се измива с хладка вода.

Лосион против бръчки по лицето
Редовно използвайте натурален екстракт стевия като тоник или лосион за лице за освежаване и стягане на кожата. Стевия екстракт се нанася върху кожата с помощта на памучен тампон чрез потупващи движения. Това омекотява и успокоява кожата.

За уморени очи и бръчици около очите
Капнете натурален екстракт стевия върху памучен тампон и навлажнете място около очите и оставете да действа. Като алтернатива, увийте стевия /листа/ в марлена превръзка, и овлажнете мястото около очите. Суха и загрубяла кожа, слънчеви петна, лунички, старчески петна, редовно мажете със натураленекстрактстевия чрез леко потупване.

Процедурите са особено ефикасни, ако се съчетаят с консумирането на чай от стевия, който спомага за пречистването на организма от токсини.

 

Стевия екстракт - грижа за косата

Против пърхут и преждевременно омазняване на косата
Капнете 15-20 капки натурален екстракт стевия в шишето на шампоана който употребявате и след насапунисване изчакайте няколко минути, преди да се изплакнете. Или след измиване на косата нанесете Стевия екстракт с памучен тампон на кожата на главата.. Изплакнете след няколко минути. Повтаряйте процедурата при всяко миене на косата.

За обем и блясък на косата
Капнете 15-20 капки натурален екстракт стевия в шишето на шампоана който употребявате и след насапунисване изчкайте няколко минути, преди да се изплакнете. Повтаряйте процедурата при всяко миене на косата.

При побеляла коса и косопад
Капнете 15-20 капки натурален екстракт стевия в шишето на шампоана който употребявате и след насапунисване изчкайте няколко минути, преди да се изплакнете. Повтаряйте процедурата за продължителен период от време.

Горните процедури можете да правите и с чай стевия: след изплакване, от шампоана, косата се облива с една чаша охладен до телесна температура чай. Добре е да се втрие с пръсти в корените на космите с леки масажиращи движения и да се разнесе върху цялата коса. Придава обем и блясък на косата. Не е необходимо да изплаквате косата след процедурата.

За суха и изтощена коса
Смесете 2 супени лъжици зехтин 2 жълтъка и 10-15 капки натурален екстракт стевия. Нанесете на косата и оставете най-малко 1 час, за да действа (главата се увива с кърпа). След процедурата се измийте с лек шампоан.

За контакти: БИО плюс ЕООД, тел.: 0878 34 44 65; email: bioplusbg@gmail.com; www.bioplus-bg.com